Само ден след като Русия обяви, че е поела контрола над

...
Само ден след като Русия обяви, че е поела контрола над
Коментари Харесай

Украйна призна, че силите й са се изтеглили от Маринка

Само ден откакто Русия обяви, че е поела контрола над Маринка, дребен град в Донецка област, началникът на генералния щаб на Украйна Валерий Залужни призна, че украинските войски значително са се изтеглили от града, съобщи ДПА.

Ден по-рано боен представител в Киев отхвърли това.

Залужни сподели през днешния ден пред публицисти в Киев, че се приготвят нови отбранителни линии отвън градчето, което е полуразрушено и изоставено от жителите си, само че резервира стратегическото си значение.

Маринка е ситуирана на към 30 км югозападно от следения от Русия Донецк. 

Залужни сподели също, че съветските сили могат да завладяват Авдеевка, северно от Донецк, за " два до три месеца ". Генералът добави, че защитата на града ще продължи, колкото е допустимо по-дълго.

Украинската войска предприе контраатака по-рано тази година, само че тя забуксува и в този момент най-ожесточените боеве се водят по фронтовете в Източна и Южна Украйна, показва ДПА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР